פסיכולוגיה מהווה תחום מרכזי במדעי החברה והיא עוסקת בחקר הנפש, ההכרה וההתנהגות האנושית. הלימודים בתואר הראשון פותחים צוהר להבנת תהליכים מנטליים המלווים את האדם לאורך כל חייו: תפיסה וזיכרון, מוטיבציה ורגשות, קבלת החלטות, התפתחות אישית וחברתית. הקורסים מקיפים תחומים מגוונים: פסיכולוגיה קוגניטיבית, חברתית, התפתחותית, פיזיולוגית, ופסיכולוגיה של האישיות.
התואר הראשון בפסיכולוגיה משלב לימודים תיאורטיים עם מחקר ולעתים גם התנסות מעשית מוגבלת. הסטודנטים מפתחים מיומנויות חשובות כגון: חשיבה מדעית וביקורתית, שיטות מחקר וניתוח סטטיסטי, הבנת התנהגות אנושית ותהליכים פסיכולוגיים, מיומנויות תקשורת בין-אישית ויכולת לקרוא ולהבין מאמרים מדעיים
בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה יכולים להשתלב במגוון תפקידים, אם כי לעיסוק כפסיכולוג מוסמך נדרש תואר שני ורישיון: תפקידי ייעוץ ותמיכה במסגרות חינוכיות וקהילתיות, משאבי אנוש וייעוץ ארגוני, מחקר בתחומי מדעי החברה, שיווק וחקר שווקים ותפקידים בתחום בריאות הנפש (בכפוף להכשרה נוספת)
כדי לעסוק כפסיכולוג קליני, חינוכי, תעסוקתי, שיקומי או התפתחותי, יש צורך בתואר שני ותקופת התמחות של כ-4 שנים נוספות. הלימודים המתקדמים מעמיקים את הידע התיאורטי ומספקים הכשרה מעשית אינטנסיבית.
לימודי הפסיכולוגיה מקנים הבנה עמוקה של ההתנהגות האנושית ומספקים כלים לניתוח וטיפול במגוון רחב של סוגיות אישיות וחברתיות. בוגרי התחום נדרשים לשמור על סטנדרטים אתיים גבוהים ולהתעדכן באופן מתמיד בממצאי מחקרים ובשיטות טיפול חדשות.
מח"ר בר אילן, נשים
האוניברסיטטה הפתוחה, סמינר אופק